Nyíregyházi TV

Kezdőlap
Műsorok
TV Műsor
Videótár
Kapcsolat
Rólunk

Díszpolgár

havonta

Dokumentum-portré sorozat az NYTV-n.


A díszpolgári cím erkölcsi elismerés, amivel egy település elismerését és háláját fejezi ki a kitüntetett személynek. A Nyíregyháza Díszpolgára cím annak a személynek adományozható, aki társadalmi, gazdasági, kulturális, illetve egyéb területen a város és lakossága érdekében hosszabb időn át kimagaslóan tevékenykedett. Kiemelkedő és maradandó alkotásával jelentősen segítette Nyíregyháza fejlődését, gazdagította értékeit, eredményeit. Hozzájárult a város polgárainak szellemi, anyagi jólétének gyarapításához. A cím évente egy személynek adományozható. A Nyíregyházi Televízió „Díszpolgár” című dokumentum-portré sorozatában közelebbről is megismerhetik a város valamennyi díszpolgárát.

 

 

 

DÍSZPOLGÁR - BOZORÁDY  ZOLTÁN

 

Nyíregyháza 2009-ben Bozorády Zoltán evangélikus lelkésznek ítélte oda a díszpolgári címet. A több mint 250 éves nyíregyházi gyülekezet lelkésze a 100 férőhelyes EMMAUS szeretetotthon felépítésével, az új evangélikus templommal igazi lelki közösséget formált az idős lakókból és a városlakókból. Bozorády Zoltán, bár nem nyíregyházi születésű, mégis ebben a városban teljesedett ki az a lelkészi munka, amely által igazi kapoccsá vált az egyházak között, illetve az egyház és a társadalom között. Ökumenikus tevékenységét egyházi és világi szervezetek egyaránt elismerik.  

Vetítések: kedd 19.30, szerda 8.00

 

DR. HADHÁZY ANTAL

 

Vetítések: kedd 20.30, szerda 9.00

 

 

DÍSZPOLGÁR - CSÉPÁNYI FERENC

 

 Nyíregyháza város 1989-ben Csépányi Ferenc prépost kanonoknak adományozta a város díszpolgári címét. Az egykori római katolikus főesperes három évtizeden át szolgált Nyíregyházán. Itteni ténykedéseinek hatása ma is érzékelhető. A város hitéletére – ami az ő idején alakult ki – ma is büszkék utódai, illetve mindazok, akik vele dolgozhattak. Elmondások szerint nagysága az egyszerűségében rejlett. Mivel mindenkivel megtalálta a közös hangot, bárki mert szólni hozzá, hiszen mellette mindenki fontosnak érezte magát. Kiemelkedően magas volt a hívek száma Csépányi prépost idejében. Templomot épített, többet felújított és tett komfortosabbá a hívek számára. Mindezt azokból az adományokból tudta megvalósítani, amelyeket nyugat-európai útjai során sikerült összegyűjtenie. 

 

Vetítések: szerda 22.30

Nyíregyháza.hu


© 2015. Város-Kép Nonprofit Kft. - Minden jog fenntartva!