Nyíregyházi TV

Kezdőlap
Műsorok
TV Műsor
Videótár
Kapcsolat
Rólunk

Rá-adás

Válogatás az NYTV magazinműsoraiból


 A műsor tartalmából:

 

A XV. Országos Zeneiskolai Zongoraverseny döntőjének ad otthon március végén a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola. A háromévente, négy korcsoportban szervezett versenyen idén 76 fiatal méri össze tudását. Közöttük hárman a Vikárból, illetve két diák a nyíregyházi Muzsika Zeneiskolából. A megyéből Apagyról, Kisvárdáról és Mátészalkáról kerültek még diákok az Országos Zongoraverseny döntőjébe. A kötelező barokk zenemű mellé általában romantikus és XX. századi darabot választanak a versenyprogramba.


Zeneileg és érzelmekben is gazdag, új előadásra készülnek a Móricz Zsigmond Színházban. A BOB HERCEG egy csábító címlapsztori, színpadra álmodott romantikus kalandfilm formában. A darabot a teátrum főrendezője, Göttinger Pál viszi színre.


2000-ben indult a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium Zeneművészeti tagozatán a népzenész képzés. Az öt évfolyamon jelenleg 22 fiatal tanul valamilyen népi hangszer vagy népi ének szakon. A pályázati koncerten a féléves vizsgahangverseny legjobbjai szerepeltek a Búza utcai épületben. A hangverseny után döntött a zsűri, és gazdája ujjára került a legjobbnak járó Universitas gyűrű is.


Példaértékű a Móricz Zsigmond Színház születése. Nemcsak a társulat létrejötte, hanem az a több mint 100 éves történet is, mely közakaratról és adakozásról szól. Alpár Ignác több felújítást megélt klasszicista épülete méltó otthona a jelen társulat művészeinek. És méltó szolgája a színház közönségének.


Fénnyel és arannyal lett a címe a debreceni festőművész, Uzonyi Ferenc Pál Gyula Teremben látható kiállításának. A korábban programot és portrét festő alkotó absztrakt képeivel a Párizsi Szalon díját is elnyerte 2017 - ben, de Kanadában is aranyat nyert. Az alkotás saját bevallása szerint olyan számára, mint egy utazás. Az ő jutalma miatt lett a következő évi Szalon díszvendége Magyarország.


Önök már megszokhatták, hogy a Rá-adás végén mindig beszámolunk az Állatpark érdekességeiről, hiszen ott mindig történik valami.
Legutóbb Mishmi takinok születtek. A féltestvérek 220 napi vemhesség után jöttek a világra. A kis bikákat anyjuk naponta többször szoptatja, egészen 9 hónapos korukig.


Egy új kis fókával is gazdagodott a Nyíregyházi Állatpark kaliforniai oroszlánfóka csapata. A 3 éves állat Lengyelországból érkezett és a karanténidőszak letelte után megkezdte a tréningeket. Az Állatpark munkatársai azt mondják, egyre ügyesebben oldja meg a feladatokat a kisfóka, a játékos okítást most már a látogatók is megleshetik.

 

 

 

Nyíregyháza.hu


© 2015. Város-Kép Nonprofit Kft. - Minden jog fenntartva!