Nyíregyházi TV

Kezdőlap
Műsorok
TV Műsor
Videótár
Kapcsolat
Rólunk

Rá-adás

Válogatás az NYTV magazinműsoraiból


 A műsor tartalmából:

 

 Idén már 28. alkalommal kerül megrendezésre július 13. és szeptember 1. között a Mandala Nyár. A helyszín ismét a belvárosi Görög udvar. A változatos programsorozatról beszélgettünk Mikó Istvánnal és Bódis Gáborral. 


A 18 éves Elek Péter koncertjével kapcsolódott Nyíregyháza az Orgonák Éjszakájához. Az Országos Orgonaversenyen idén harmadik helyezett fiatalember a Vikár István zeneiskola tanítványa. Az orgonakoncertet a Magyarok Nagyasszonya társzékesegyházban tartották július 23-án. Az érdeklődők amellett, hogy lenyűgöző klasszikus darabokat élvezhettek, egy rekordkísérlet fültanúi is lehettek.

 

7. Magyar Virágkötészeti bajnokságot idén Tatán rendezték meg. A meghívásos versenyben összesítésben 4. helyen végzett Gerliczki Zoltán, egy kompozíciója viszont 3. lett. Szieszta című műsorunkban Farkas Fannival beszélgettek az eseményről.

 

Három nagy mara bébi látott napvilágot vasárnap a Nyíregyházi Állatparkban. A csöppségek jó egészségnek örvendenek és egyre gyakrabban hagyják el a kotorékot. A nagy marák Argentínában őshonosak és a világ legnagyobb rágcsálói közé tartoznak. Nyíregyházán jól érzik magukat, ugyanis már két éve is szaporodott az Állatparkban az állományuk.

 


Szerelmes, egymást ölelő jaguárok és egy óriáslepke. A Nyíregyházi Állatpark csodái között, két újdonság is látogatható ezekben a napokban. A szerencsések megpillanthatják, hogyan izzik a levegő a SóstóZoo jaguár tenyészpárja között, az indonéz esőerdőházban pedig az impozáns Atlaszlepke csodálható meg. Utóbbi miatt érdemes sietni, mert a rovarnak kifejlett állapotban nincs szájszerve és emiatt csak néhány napig él. 

 


 

Vetítések: hétfő 20.30, kedd 9.00

Nyíregyháza.hu


© 2015. Város-Kép Nonprofit Kft. - Minden jog fenntartva!