Nyíregyházi TV

Kezdőlap
Műsorok
TV Műsor
Videótár
Kapcsolat
Rólunk

Alkotás utca

kéthetente

Minden, ami kultúra, minden, ami Nyíregyháza.


A Nyíregyházi Televízió kulturális magazinja kéthetente látható az NYTV képernyőjén. A magazinműsor Nyíregyháza kulturális életét mutatja be. A nézői követhetik, hogy az évad során milyen előadások láthatók a Móricz Zsigmond Színház színpadán, a Krúdy Kamarában és a MŰvész Stúdióban, a felnőtteknek és a gyermekeknek szóló darabokról az előadások rendezői és a színészek mesélnek. A kulturális magazinban a nézők láthatnak riportokat kötetbemutatókról, író-olvasó találkozókról, komolyzenei hangversenyekről és könnyűzenei koncertekről, a Városi Galéria és a Pál Gyula Terem kiállításairól, a Jósa András Múzeum és a Kállay Gyűjtemény rendezvényeiről és tárlatairól, a Váci Mihály Kulturális Központ rendezvényeiről, de bepillanthatnak a nyári szabadtéri előadások jeleneteibe és képet kaphatnak az őszi VIDOR Fesztivál hangulatáról.

Az Alkotás utca szerkesztője: Matyasovszki Edit

 

 

A  műsor tartalmából:

 

 SZÍNHÁZ, TÁNC ÉS IRODALOM AZ ALKOTÁS UTCÁBAN

 

Színház, tánc és irodalom – e körben zajlik a legfrissebb kulturális magazin.
A The Biebers együttes egyik alapítója Puskás Peti és édesapja, a zenekarban olykor road-ként szereplő Puskás Tivadar receptje, a gombás töltött káposzta is megjelenik az Alkotás utcában.
40 órás út után, a Fülöp-szigetekről érkezett Nyíregyházára indiai táncműsorával Barkóczi Bea…majd a Magyar Széppróza Napja alkalmával egy friss Artisjus irodalmi díjas, Csabai László beszél a nyárligeti Szindbád alak megszületéséről.

 

Vetítések: hétfő 18.25, kedd 7.00 és 19.30, szerda 8.00 és 21.30, csütörtök 20.30, péntek 9.00 és 21.30, szombat 9.30 és 22.00, vasárnap 20.30 

Nyíregyháza.hu


© 2015. Város-Kép Nonprofit Kft. - Minden jog fenntartva!