Nyíregyházi TV

Kezdőlap
Műsorok
TV Műsor
Videótár
Kapcsolat
Rólunk

Alkotás utca

kéthetente

Minden, ami kultúra, minden, ami Nyíregyháza.


A Nyíregyházi Televízió kulturális magazinja kéthetente látható az NYTV képernyőjén. A magazinműsor Nyíregyháza kulturális életét mutatja be. A nézői követhetik, hogy az évad során milyen előadások láthatók a Móricz Zsigmond Színház színpadán, a Krúdy Kamarában és a MŰvész Stúdióban, a felnőtteknek és a gyermekeknek szóló darabokról az előadások rendezői és a színészek mesélnek. A kulturális magazinban a nézők láthatnak riportokat kötetbemutatókról, író-olvasó találkozókról, komolyzenei hangversenyekről és könnyűzenei koncertekről, a Városi Galéria és a Pál Gyula Terem kiállításairól, a Jósa András Múzeum és a Kállay Gyűjtemény rendezvényeiről és tárlatairól, a Váci Mihály Kulturális Központ rendezvényeiről, de bepillanthatnak a nyári szabadtéri előadások jeleneteibe és képet kaphatnak az őszi VIDOR Fesztivál hangulatáról.

Az Alkotás utca szerkesztője: Matyasovszki Edit

  

 

A műsor tartalmából:

 

A Szabó Soma vezette Cantemus Fiúkórus elsöprő sikert aratott az észtországi Tallinban rendezett XVI. Nemzetközi Kórusfesztiválon. A nyíregyházi fiúk megszerezték kategóriájukban az I. díjat. Utánuk aztán nem volt második, csak két III. díjat adott ki a zsűri. 12 ország ezer dalosa között szólt Bárdos dana-danája. Egy kiválóan előadott észt kortárs kórusmű, a legszebb élmények között pedig fürdés a Balti-tengerben.

 


Mondott verset. Hozott idézetet, és szokása szerint bölcselkedett. Tanulsággal zárta az estet, melyen most őt ünnepelték 90.születésnapján. Hivatalosan L.Tóth László, az egykori művelődési ház igazgató, népművelő, előadóművész, műsorvezető, közéleti személyiség, rádiós és televíziós műsorok készítője. Harmincon felül talán minden nyíregyházi ismeri tótlacibácsit. Látta a tv-ben, vagy hallotta a rádióban, izgalmas jegyzeteit, a Műhely sorozat okos beszélgetéseit. Sosem kereste a problémákat, azok mindig megtalálták. Ő még ma is egy intézmény.

 


A Bob herceg egy olyan fiúról szól, akinek önazonossági problémája van – így a rendező, Göttinger Pál a Móricz Zsigmond Színház idei operett bemutatójáról. Ne tessenek megijedni, minden rendben van az előadásban a műfaj szabályai szerint. Erről a hatalmas projektről jó szívvel beszél Bob is, vagyis Gulácsi Tamás, kinek nem első találkozása már a művel ez, a mostani nyíregyházi Bob herceg.

 

Vetítések:  kedd 20.30, szerda 9.00, vasárnap 21.30

Nyíregyháza.hu


© 2015. Város-Kép Nonprofit Kft. - Minden jog fenntartva!