Nyíregyházi TV

Kezdőlap
Műsorok
TV Műsor
Videótár
Kapcsolat
Rólunk

Alkotás utca

kéthetente

Minden, ami kultúra, minden, ami Nyíregyháza.


A Nyíregyházi Televízió kulturális magazinja kéthetente látható az NYTV képernyőjén. A magazinműsor Nyíregyháza kulturális életét mutatja be. A nézői követhetik, hogy az évad során milyen előadások láthatók a Móricz Zsigmond Színház színpadán, a Krúdy Kamarában és a MŰvész Stúdióban, a felnőtteknek és a gyermekeknek szóló darabokról az előadások rendezői és a színészek mesélnek. A kulturális magazinban a nézők láthatnak riportokat kötetbemutatókról, író-olvasó találkozókról, komolyzenei hangversenyekről és könnyűzenei koncertekről, a Városi Galéria és a Pál Gyula Terem kiállításairól, a Jósa András Múzeum és a Kállay Gyűjtemény rendezvényeiről és tárlatairól, a Váci Mihály Kulturális Központ rendezvényeiről, de bepillanthatnak a nyári szabadtéri előadások jeleneteibe és képet kaphatnak az őszi VIDOR Fesztivál hangulatáról.

Az Alkotás utca szerkesztője: Matyasovszki Edit

  

 

A műsor tartalmából:


A világutazó Cantemus Vegyeskar, egy Kossuth-díjas grafikus, egy kitüntetett levéltár igazgató, és a Helytörténeti Akadémia nyitó előadásának felelőse szerepel az Alkotás utca legújabb összeállításában.


Japánba indult, és még ebben a hónapban hazaérkezik a Cantemus Vegyeskar 45 énekese Szabó Soma Liszt – díjas karnaggyal. Százarc címmel portrékiállítást láthatnak július 27 – ig a Városi Galériában Orosz István grafikus, animációfilm - rendező munkáiból. A Somogy megyei Levéltár néhai igazgatójáról, Bősze Sándorról elnevezett szakmai díjjal jutalmazták a Szabolcs – Szatmár- Bereg megyei Levéltár igazgatóját, Kujbusné dr. Mecsei Évát…..és további kutakodás a múltban. A nemesség és az arisztokrácia szerepéről szólt a Nyíregyházán megrendezett idei Helytörténeti Akadémia előadássorozata.


 

 

Vetítések:  szerda 22.20, csütörtök 20.30, péntek 9.00, vasárnap 21.30

Nyíregyháza.hu


© 2015. Város-Kép Nonprofit Kft. - Minden jog fenntartva!