//
Nyíregyházi TV

Kezdőlap
Műsorok
TV Műsor
Videótár
Kapcsolat
Rólunk

Híradó

Mindennap

18:00

Esténként Nyíregyháza legaktuálisabb híreivel várjuk Önöket.


 A Város-Kép Nonprofit Kft. médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

 

 

A Nyíregyházi Televízió Helyi Érték Díjjal kitüntetett Híradójából megismerhetik a várost és a városlakókat érintő legfontosabb eseményeket, bejelentéseket, tájékoztatókat, továbbá közlekedési és sporthíreket is. A Híradót mindennap 19.00-tól, 20.00-tól, 21.00-tól, 22.00-tól és 22.50-től megismételjük a Nyíregyházi Televízióban. Hétvégén pedig heti hírösszefoglalóval jelentkezünk A hét hírei címmel.

 
 
 

A november 29-ei hírösszefoglalónk tartalmából:

  

 

Digitális oktatás

Személyes használatra pályáztak és nyertek 255 notebookot a kertvárosi általános iskola hetedikesei, akik csütörtökön délelőtt átvehették ajándékukat. A Klebelsberg Központ által bonyolított „Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és pedagógusok számára” című projekt keretében 140 ezer darab notebookot juttatnak el több mint két és fél ezer hazai köznevelési intézménybe. A megyébe közel 8700, Nyíregyházára 2888 darab okoseszköz érkezett.

 

 

Az országot járja Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője

Az országot járja Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője, kedden a Váci Mihály Kulturális Központban tartották meg a rendezvényt. Donáth Anna elmondta, az országjárás számára egyet jelent az emberekkel való együtt gondolkodással. A fő tematika többek között a gazdaságot, az oktatás helyzetét érintette, és mint minden helyszínen, így Nyíregyházán is szerepet kaptak a helyiek, így Babosi György önkormányzati képviselő is szót kapott. Donáth Anna kiemelte, fontos megmutatni, hogy Brüsszel nem egy távoli koncepció, az európai politika nem rajtunk kívül álló dolog. Úgy tartják, az Európai Unió területén több politikai eszköz áll rendelkezésükre, amivel változásokat tudnak hazahozni Magyarországra. Kérdésünkre, mely szerint a jövő évi önkormányzati választáson kit fognak Nyíregyházán támogatni, azt mondta, ezek a kérdések még egyáltalán nincsenek eldöntve, de úgy látja, teljesen új alapokra kell helyezni az önkormányzati és országos együttműködést, és mindenhol együtt tudnak működni azokkal, akik a helyi ügyekben együtt akarnak dolgozni és hitelesek. Biztos benne, hogy Nyíregyházán is össze fog állni ez az együttműködés, ami változást tud előmozdítani.

 

 

Felkészülés az ünnepekre – Tanácsok a vármegyei Rendőr-főkapitányságtól

Jó tanácsokkal segíti a lakosságot a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság, hogy mindenki biztonságban készülődhessen az adventi időszakban. Az egyik legfontosabb, hogy a bevásárlóközpontok és az üzletek környékén, illetve a karácsonyi vásárokban a szokásosnál is jobban vigyázzunk az értékeinkre, a közlekedésben fokozott figyelemmel vegyünk részt. A vármegyei rendőr-főkapitányság a megszokott módon egyenruhás és civil járőrökkel vigyáz a rendre az ünnepi időszak alatt.

 

 

Periféria

Az utcán élő hajléktalan emberek megsegítésére alakult 1997-ben a Periféria Egyesület. A mai napig az ő támogatásuk ad biztonságot az utcán élő embereknek télen-nyáron. Nyilván a tél ad kemény munkát, a hideg idő miatt. Az utcai szociális munkások esténként körbeautózzák a várost, és keresnek olyan embereket, akik a törvény ellenére is az utcán töltik éjszakáikat és napjaikat. Éjjel-nappal működő diszpécserszolgálat fogadja a városlakók jelzéseit az 504-618-as nyíregyházi telefonszámon.

 

 

Mikulás a piac tetején – Újra a helyére került az ünnep nyíregyházi szimbóluma

Újra kint van az integető Mikulás Nyíregyházán, a piac épületének tetején. A másfél mázsás óriás figura az ünnep nyíregyházi jelképévé vált az elmúlt évtizedekben. Már a ’80-as években is köszöntötte a városlakókat az integető Mikulás. A hagyományok szerint minden évben december elsejétől egészen vízkeresztig van az épület tetején. A részletekről Kovalecz Róbert, a NYÍRVV Nonprofit Kft. irodavezetője nyilatkozott televíziónknak.

 

 

Ovi-Kosár Kupa

Ovi-Kosár Kupát rendeztek Nyíregyházán. 10 óvodából 150 gyerek ismerkedhetett meg játékos formában a sportággal. A kicsik találkozhattak a Hübner-Nyíregyháza BS felnőtt játékosaival is.

 

 

 

 

Nyíregyháza.hu


© 2015. Város-Kép Nonprofit Kft. - Minden jog fenntartva!