//
Nyíregyházi TV

Kezdőlap
Műsorok
TV Műsor
Videótár
Kapcsolat
Rólunk

Híradó

Mindennap

18:00

Esténként Nyíregyháza legaktuálisabb híreivel várjuk Önöket.


 A Város-Kép Nonprofit Kft. médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

 

 

A Nyíregyházi Televízió Helyi Érték Díjjal kitüntetett Híradójából megismerhetik a várost és a városlakókat érintő legfontosabb eseményeket, bejelentéseket, tájékoztatókat, továbbá közlekedési és sporthíreket is. A Híradót mindennap 19.00-tól, 20.00-tól, 21.00-tól, 22.00-tól és 22.50-től megismételjük a Nyíregyházi Televízióban. Hétvégén pedig heti hírösszefoglalóval jelentkezünk A hét hírei címmel.

 
 
     

A január 26-ai hírösszefoglalónk tartalmából:

 

 

Nyíregyházán nem épül akkumulátorgyár - Lakossági tájékoztatás

Az elmúlt napokban a közösségi médiában és egyes médiumokban az a téves információ jelent meg, hogy Nyíregyházán akkumulátorgyár épül, amelynek kapcsán közmeghallgatást tart a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztálya.

 

 

Gazdaság – Javuló eredmények, alacsony munkanélküliségi ráta

Jelenleg 7,7 százalék a munkanélküliség ráta Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, soha nem voltak még ilyen jók az adatok – így nyilatkozott Román István főispán. Az elmúlt évek munkájának eredménye, hogy folyamatos a gazdasági fejlődés, bővült az építőipar teljesítménye, valamint egyre több a beruházás is a térségben.

 

 

Február elsejétől várhatóan két új viszonylat is elindulhat Nyíregyháza buszközlekedésében

Február elsejétől várhatóan két új viszonylat is elindulhat Nyíregyháza buszközlekedésében, amely a nagy foglalkoztatókat kapcsolja össze a többi városrésszel, valamint a vasútállomással. Idén, közel egy évtized után változtak a menet – és pótdíjak Nyíregyháza Buszközlekedésében. Megszűnt a külterületi és belterületi megkülönböztetés a helyi közösségi közlekedés tarifarendszerében, január elsejétől pedig egységes áron juthatnak hozzá az utasok a jegyekhez és a bérletekhez. Mindemellett bővült a díjtermék-paletta és változtak a menet-illetve pótdíjak.

 

 

Adassék tisztelet a katonaeszménynek

A Nyíregyházi Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ, valamint a Huszár Alapítvány szervezte az „Adassék tisztelet a katonaeszménynek” sorozatban azt a tájékoztatót, mely az önkéntes tartalékos katona feladatairól és lehetőségeiről szólt a Kállay-házban. Fiatalok és korosabbak, fiúk és lányok is jelentkeznek a már 11.500 önkéntes tartalékos katona mellé, akik 3 év alatt 6 hónap szolgálatot vállalhatnak, évi 25, illetve 15 órás kiképzés során.

 

 

Magyarország élelmiszer-ellátása biztosított

Magyarország élelmiszer-ellátása biztosított – erről az agrárminiszter nyilatkozott a napokban. A kormány ezért kivezeti a gabonára és az olajnövényekre bevezetett export bejelentési rendszert, amit tavaly márciusban, az orosz-ukrán háború kirobbanása miatt kellett bevezetni.

 

 

Köszöntötték 90. születésnapja alkalmából városunk szépkorú polgárát

90. születésnapja alkalmából köszöntötték Takács Kálmánt, városunk szépkorú polgárát. A jubileumi köszöntésen Magyarország Kormánya és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának emléklapját Jeszenszki András közgyűlési képviselő és Somogyi Katalin, a Szociális és Köznevelési Osztály munkatársa adta át az ünnepeltnek.

 

 

Győzelem a Kecskemét ellen

 

Győzött a férfi kosárlabda NB-I A csoportjában a Hübner Nyíregyháza BS. A Cápák a Kecskemét ellen győztek. A hétvégén újabb atlétikai versenyt rendeznek, több mint 500 sportoló nevezett a fedettpályás viadalra. 

Nyíregyháza.hu


© 2015. Város-Kép Nonprofit Kft. - Minden jog fenntartva!