//
Nyíregyházi TV

Kezdőlap
Műsorok
TV Műsor
Videótár
Kapcsolat
Rólunk

Kult-óra

hetente

Immár több éve minden szombaton a Nyíregyházi Televízióban.


Elsősorban koncertfelvételek, színházi előadások, fesztiválok eseményeiről készített összefoglalók, szalagavatók alkotják a műsor gerincét. A nézők láthatnak közvetítéseket is a nagyrendezvényekről, többek között a VIDOR Fesztiválról, a Nemzetközi Néptáncfesztiválról, a Cantemus Nemzetközi Kórusfesztiválról. A Kult-óra televíziós megjelenést biztosít Nyíregyháza kiemelkedő művészeti csoportjainak, a Primavera, a RE-flex, a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola és a Szabolcsi Koncertfúvós Zenekar, valamint a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar tagjainak is. Emellett a Filharmónia koncertsorozatában fellépő világhírű előadóművészek, zenekarok koncertjei is adásba kerülnek. 

 

 

 A február 27-ei  műsor tartamából:

 

ITT A FARSANG, ONLINE ÁLL A BÁL

 

Közreműködők: Tánctanoda; Nyírség UP (Lókötő és Topogó); Igrice Néptáncegyüttes; Szabolcs Néptáncegyüttes; Nyírség Táncegyüttes

 

A műsor részei: házszentelés; háromkirály-járás; kánai menyegző felolvasása; ráolvasások; időjárásjóslások; balázsolás; falufeljáró menet; kiszebáb-égetés; farsangi bál (benne: medvés; bőgőtemetés;asszonyfarsang; Bökönyi táncok; Tiszamogyorósi táncok; Szatmári táncok)

Zene: Szikes Zenekar

 

Vetítések:szombat 20.30, vasárnap9.30 és 20.30, következő hét hétfő 9.00, szerda 20.30, csütörtök 9.00

 

 

 

Nyíregyháza.hu


© 2015. Város-Kép Nonprofit Kft. - Minden jog fenntartva!