Nyíregyházi TV

Kezdőlap
Műsorok
TV Műsor
Videótár
Kapcsolat
Rólunk

Kult-óra

hetente

Immár több éve minden szombaton a Nyíregyházi Televízióban.


Elsősorban koncertfelvételek, színházi előadások, fesztiválok eseményeiről készített összefoglalók, szalagavatók alkotják a műsor gerincét. A nézők láthatnak közvetítéseket is a nagyrendezvényekről, többek között a VIDOR Fesztiválról, a Nemzetközi Néptáncfesztiválról, a Cantemus Nemzetközi Kórusfesztiválról. A Kult-óra televíziós megjelenést biztosít Nyíregyháza kiemelkedő művészeti csoportjainak, a Primavera, a RE-flex, a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola és a Szabolcsi Koncertfúvós Zenekar, valamint a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar tagjainak is. Emellett a Filharmónia koncertsorozatában fellépő világhírű előadóművészek, zenekarok koncertjei is adásba kerülnek. 

 

 

A május 30-ai műsor tartalmából:

 

AZ OPTINA PUSTYN ÉNEKEGYÜTTES KONCERTJE AZ EGYHÁZZENEI FESZTIVÁLON

 

Az Optina Pustyn férfikar 1996-ban alakult meg Szentpétervárott, a Mária Halála templomhoz tartozó Optyina Pusztiny kolostorban.

A kórus tevékenységét – Isten áldásával – már az első lépésektől kezdve a kutatómunka jellemezte. Az elmúlt évtizedekben a kórus kutatólaboratóriumi státuszra emelkedett régi egyházi énekek újbóli életre keltésének az elismeréseképpen, azaz a znamennij, a putyevoj, a gyemesztvennij, a görög és a kijevi egyszólamú énekekének, de a régi orosz többszólamú énekek sok fajtájának is, mint például a többszólamú znamennij énekeknek illetve a korai többszólamú énekeknek.

 

Vetítések: szombat 20.30, vasárnap 9.30 és 20.30, hétfő 9,00 

 


A június 1-jei műsor tartalmából:

 

FILHARMÓNIA MAGYARORSZÁG - GRIEG - EST

BOROS MISIVEL ÉS A SZABOLCSI SZIMFONIKUS ZENEKARRAL

1. rész

 

Vetítések: hétfő 19.00, kedd 7.30

Nyíregyháza.hu


© 2015. Város-Kép Nonprofit Kft. - Minden jog fenntartva!