//
Nyíregyházi TV

Kezdőlap
Műsorok
TV Műsor
Videótár
Kapcsolat
Rólunk

VIDOR Fesztivál 2023 - összefoglaló (12+)

Naponta

20.30


Elsősorban koncertfelvételek, színházi előadások, fesztiválok eseményeiről készített összefoglalók, szalagavatók alkotják a műsor gerincét. A nézők láthatnak közvetítéseket is a nagyrendezvényekről, többek között a VIDOR Fesztiválról, a Nemzetközi Néptáncfesztiválról, a Cantemus Nemzetközi Kórusfesztiválról. A Kult-óra televíziós megjelenést biztosít Nyíregyháza kiemelkedő művészeti csoportjainak, a Primavera, a RE-flex, a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola és a Szabolcsi Koncertfúvós Zenekar, valamint a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar tagjainak is. Emellett a Filharmónia koncertsorozatában fellépő világhírű előadóművészek, zenekarok koncertjei is adásba kerülnek. 

 

 


 

 

Az augusztus 31-ei műsor tartalmából:

 

 A Vidámság és Derű Országos Seregszemléje szeptember 2-áig közel százötven programot kínál a Nyíregyházán élőknek és az ide látogató turistáknak. Az ünnepélyes megnyitón elhangzott, a VIDOR Fesztivál immár elválaszthatatlan a nyártól és városunktól.

 

Hegedűs D. Géza, a VIDOR Zsűrielnöke, illetve a keddi Loft című egyfelvonásos kortárs dráma rendezője és szereplői. Éva, Léna, Emma és Kata. Izgalmas szimbiózisban élnek a hölgyek. 

  

Hegedűs D. Géza. Ibrány szülötte. Hűséges vendége a VIDOR-nak. Számtalan díja, kiitüntetése, szerepe, filmje, és hálás tanítványa van. Ő az örök Ádám, az örök Tevje, Kőműves Kelemen, Bicska Maxi, és az örök Révész. Ő a 22. VIDOR Fesztivál színházi programjának zsűrielnöke. Elbűvöli az a sokszínűség, amit itt lát  témában és felfogásban, színházi formációban.

 

Hegedűs D. Géza életműkoncertje a Szindbád Szabadtéri Pódiumszínpadán lesz szombaton, 20 órától. A Popfesztivál, a Padlás, A Koldusopera, a Dzsungel könyve és sok – sok zenés színházi szerepének egy - egy dala szerepel majd.

 

 

A VIDOR Fesztivál színházi versenyprogramjára a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza a Loft című kortárs komédiáját hozta el. Elsöprő energia, fordulatokban, szenvedélyben gazdag történet, lehengerlő színészi játék várta kedden a Krúdy Kamarába érkezőket. Az előadás előtt a díszletben Naszlady Éva rendezővel, valamint Auksz Éva, Sajgál Erika és Sárközi-Nagy Ilona színésznőkkel beszélgettünk a próbákról, barátságról, a darab fordulatairól és arról, hogyan hozta őket össze a Loft.

 

  

 Vetítések: mindennap 20.30, ismétlés következő nap 9.00

 

 

 

 

 

Nyíregyháza.hu


© 2015. Város-Kép Nonprofit Kft. - Minden jog fenntartva!