//
Nyíregyházi TV

Kezdőlap
Műsorok
TV Műsor
Videótár
Kapcsolat
Rólunk

Állati Zoona: Állatbarát magazin (12+)

havonta

Állatbarát magazin


Legendák és tévhitek, amelyek az állatokról szólnak. Az Állati Zoonában az állatvilág népszerű mítoszai és a valóság!

Szerkesztő: Helmeczy Éva 

 

 

 

A március 8-ai műsor tartalmából:

 

Kikről kapták nevüket a Grévy-zebra vagy a Geoffroy-macska

A Humboldt-pingvin, a Grévy-zebra vagy a Geoffroy-macska elnevezése egy-egy neves személyhez kötődik, s hogy kikről kapták nevüket, az Állati Zoonában ennek jártunk utána.

Szépen cseperedik Aman, a Nyíregyházi Állatpark közel másfél éves indiai orrszarvú borja. A kis egyszarvú hatalmasat nőtt születése óta, testtömegét megsokszorozta, súlya jelenleg körülbelül 400 kilogramm. A parkban két orrszarvúfaj él: indiai páncélos rinocéroszt és afrikai szélesszájú orrszarvút is láthat a közönség.

És, már az állatgyógyászatban is lehetőség nyílik a minimális beavatkozással történő műtétekre. A leggyaroribb ilyen jellegű műtét a laparoszkópos ivartalanítás, melynek nagy előnye, hogy a lehető legkisebbre csökkenti a beavatkozással járó fájdalmat és a gyógyulási időt.

Az egzotikus állatok magyar nevüket általában élőhelyükről vagy jellegzetes tulajdonságukról kapták, azonban előfordul, hogy egy neves személyhez kötődik elnevezésük. A Nyíregyházi Állatparkban is több ilyen állat él, s, hogy kikről kapták nevüket, ennek jártunk utána!

Jó egészségnek örvend a Nyíregyházi Állatpark indiai orrszarvú borja., szinte napról-napra növekszik, közel másfél év alatt testsúlya 400 kilósra gyarapodott. A parkban két orrszarvúfaj él: indiai páncélos rinocéroszt és afrikai szélesszájú orrszarvút is láthat a közönség.

Már az állatgyógyászatban is lehetőség nyílik a minimális beavatkozással történő műtétekre. A leggyaroribb ilyen jellegű műtét a laparoszkópos ivartalanítás, melynek nagy előnye, hogy a lehető legkisebbre csökkenti a beavatkozással járó fájdalmat és a gyógyulási időt.

 

 

Állati Zoonával legközelebb 4 hét múlva jelentkezünk, addig is vigyázzanak magukra és kedvenceikre! 

 

 

  Vetítések: szerda 18.30, csütörtök 7.00

 

Nyíregyháza.hu


© 2015. Város-Kép Nonprofit Kft. - Minden jog fenntartva!