//
Nyíregyházi TV

Kezdőlap
Műsorok
TV Műsor
Videótár
Kapcsolat
Rólunk

Közgyűlés (12+)

havonta

Közgyűlés után: A döntések műsora.


A Közgyűlés után a Nyíregyháza Megyei Jogú Város képviselő-testületi ülései kapcsán készülő visszatekintő műsor. Félórás adásunkban felszínre kerülnek az aktuális döntések, határozatok, napirendek, részben a véleményeken keresztül.

 

 

 

A február 15-ei ülés tartalmából:

 

Költségvetés – Több mint 145 milliárd forintból gazdálkodik idén Nyíregyháza

Elfogadta a közgyűlés Nyíregyháza valamivel több mint 145 milliárd forintos költségvetését. A történelmi, rekord magas összeg tartalmazza azt a forrást is, amiből a szociális szféra és a kulturális intézmények valamennyi dolgozója 10 százalékos béremelését fedezik azok számára, akik kimaradtak az év eleji kötelező emelésből – hangzott el a csütörtöki közgyűlésen. A költségvetési főösszeg több mint felét különböző beruházásokra és felújításokra tervezi költeni a városvezetés. A 2024-es főösszeg hitel felvételével nem tervez, valamint az önkormányzatnak jelenleg sincs adóssága – emelte ki a könyvvizsgáló. A képviselők döntöttek a belterületi utak fejlesztéséről szóló határozatról is, így újabb útszakaszok korszerűsödhetnek 620 millió forintból a város több pontján.

 

A közgyűlés különböző díjak és elismerések átadásával kezdődött. Elsőként Nyíregyháza Város Nívódíját a BANU-SZER Építőipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. képviseletében Balázs László és Bálint Tamás vehette át. A több mint harmincéves tapasztalattal rendelkező cég többek között aktívan részt vesz a vármegyei gázberuházásokban és aktívan foglalkoznak a tanulók képzésével is. Nyíregyháza Város Nívódíját Kovács Richárd, a Sója Miklós görögkatolikus iskola pedagógusának ítélték, elismerését felesége vette át a közgyűlésen. Tanári hivatása mellett a sport is fontos szerepet tölt be az életében, a 2023-as Európa Játékokon szerzett bronzérme utat nyitott számára a párizsi olimpiára. Az Együtt-Egymásért Burger István-díj kitüntetést Bernáth Imre kapta, aki több mint két évtizede segíti a gyermekek felzárkóztatását és tehetséggondozását, valamint a Periféria Egyesületnél is aktív munkát végez a hajléktalan emberek megsegítése érdekében. A zene szeretete adta az ötletet, hogy zenekart alapítson kollégájával hátrányos helyzetű gyermekekkel együtt.

 

Vetítések: csütörtök 10.00, szombat 10.00

 

 

Nyíregyháza.hu


© 2015. Város-Kép Nonprofit Kft. - Minden jog fenntartva!