//
Nyíregyházi TV

Kezdőlap
Műsorok
TV Műsor
Videótár
Kapcsolat
Rólunk

Nyíregyháza Most - közéleti magazin (12+)

kedd, csütörtök

Közéleti magazin


 Minden kedden és csütörtökön (másnapi ismétlésekkel) jelentkezik a Nyíregyházi Televízió közéleti magazinja, a Nyíregyháza Most. Ha érdekli, mit történik Nyíregyházán most, ha a hírek hátterébe is bepillantana, ha részletesebben érdekli egy-egy fontos téma, akkor kövesse figyelemmel a félórás műsort!

A műsor szerkesztője: Tarczy Gyula

 

 

  

A január 16-ai műsor tartalmából: 
 

 

Nyíregyháza élhető, emberléptékű, szerethető, modern, fiatalos város – interjú
 A mai műsorban több témakör is megjelenik, az Intermodális Csomóponttól az ipari park fejlesztésének a lakosság számára kedvező, járulékos előnyeiig, a közvilágítás maradék részének visszakapcsolásától a téli kátyúzásokig. Az ezek kapcsán felmerülő kérdésekre elhangzó válaszokat megelőzően pedig Nyíregyháza egyik országgyűlési képviselőjét kérdeztük, folytatva a hónapokkal ezelőtti beszélgetést. Dr. Vinnai Győző gazdasági, oktatási és fejlesztési kérdésekben nyilatkozott, amit a napokban rögzítettünk.
Teljesen megújulhat az állomás környéke is, adtuk hírül nemrégiben. Hivatalos közösségi oldalán válaszolt dr. Kovács Ferenc a nyíregyháziak kérdéseire múlt héten. A polgármester olyan tervek megvalósításáról beszélt, mint az intermodális csomópont és a Tokaji úti aluljáró megépítése, s beszámolt arról is, hogyan folytatódnak a kátyúzások és mi lesz a közvilágítás teljessé tételével. Az érdeklődők olyan kérdésekre kaphattak választ, amelyek fejlesztések mellett karbantartási munkálatokat is magukban foglaltak.
 
Az ipari park fejlesztésének további, járulékos előnyei is vannak, ugyanis a Tünde utcai nyomásfokozó kedvező hatása például Borbányán, Kistelekiszőlőben és Butykán is érzékelhető lesz. Közismert tény, hogy a Nyíregyházi Déli Ipari Park fejlesztése kiemelt figyelmet kapott a kormányzattól, és történelmi léptékű forrást: 192 milliárd forintból teremtik meg a világcégek fogadására alkalmas környezetet, mely Nyíregyháza újraiparosításával és a kapcsolódó beruházásokkal hosszú távra megoldhatja a munkanélküliség kérdését. A Nyíregyházi Naplóban hónapok óta mutatjuk be szakmai alapokon a tervezett beruházások várható gazdasági, környezeti hatásait, ezúttal pedig egy érdekes összefüggésre hívjuk fel a figyelmet. Azzal ugyanis, hogy az ipari parkig vezető, a szociális vízhasználatot biztosító vezetékrendszerhez nyomásfokozót kapcsolnak, hasonló segíti a sóstóiak vízellátását, szinte a város egész déli térsége jól jár, a fejlesztés kedvező „mellékhatásaként”. A fejlesztés eredményeként közel 12 000 ember számára alakul ki a kedvezőbb nyomásszint, melynek előnyét a nyári nagy vízigényű időszakokban élvezhetik, ezeken a részeken: Borbánya, Kistele­kiszőlő, Butyka, Nagyszállás és Nyírjestanya, valamint a Kállói út vasúttól keletre eső része.
 

 Várja Önöket a műsorvezető, Tarczy Gyula!

 Vetítési időpontok: csütörtök 18.30, péntek 9.00

 
 
 
 
 
Nyíregyháza.hu


© 2015. Város-Kép Nonprofit Kft. - Minden jog fenntartva!